Producten voor agidra frank (2)

Knoflookextract

Knoflookextract

Knoflook wordt in bijna alle culturen en keukens gebruikt. Het wordt al sinds mensenheugenis niet alleen als smaakmaker, maar ook medicinaal ingezet. Vooral bekend is dat knoflook het bloed, het hart en de bloedvaten gezond houdt. Daarnaast kan knoflook helpen om de darmen te desinfecteren. Knoflook is onder andere voordelig voor het verhogen van de insulinegevoeligheid van het lichaam. Knoflook heeft ook een positief effect op de eigen suikerstofwisseling van het lichaam en kan een verzwakte insulinewerking, evenals de balans van de bloedsuikerspiegel verbeteren.
Kukui-notenolie

Kukui-notenolie

Kukuinussolie wordt gewonnen uit de zaden van de Kukuinussboom, ook wel lichtboom genoemd. De boom behoort tot de familie van de wolfsmelkplanten. Oorspronkelijk groeide hij op berghellingen en in kloven in Hawaï, maar is inmiddels ook te vinden in Polynesië, Zuid-Azië, Australië en Ceylon. De boom heeft witte tot roze bloemen, waaruit de groene, ronde vruchten ontstaan. Deze bestaan uit een harde schil die twee harde, steenachtige vruchten bevat. Volwassen bomen dragen jaarlijks 35-45 kg vruchten. De olie wordt verkregen door extractie, heet- of koudpersen en daarna voorzichtig gefilterd en gereinigd of geraffineerd. De olie heeft een lichtgele tot oranje kleur en een zure, grasachtige en deels chemische geur. Het kenmerkt zich door een hoog gehalte aan onverzadigde vetzuren, zoals linolzuur of linoleenzuur, tot wel 90%. Het is daarmee een van de oliën met het hoogste vetzuurgehalte. CAS-nr.: 8015-80-3 Kleur: helder tot oranje Geur: zuur, grasachtig, deels licht chemisch Houdbaarheid: 18 maanden INCI Europa: Aleurites Moluccana Seed Oil INCI VS: Aleurites Moluccana Seed Oil Opslag: koel, droog, licht- en luchtbeschermd in gesloten verpakking bewaren Kwaliteiten: koudgeperst, kbA